fbpx

#SexEducation for THIS generation

SOS – Educație sexuală – proiect finanțat prin Cercul Donatorilor, ediția a II-a
Buget total – 4.504,98 finanțat integral prin Fundația Comunitară Vâlcea
Organizația / Grupul de inițiativă – Asociația Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – ACNMBV / Gutenberg Jugendverein Râmnicu Vâlcea

Un număr de 330 de elevi au beneficiat de sesiuni de informare pe tema educației sexuale organizate de membrii asociației de tineret Gutenberg Jugendverein Râmnicu Vâlcea, facilitate de personal avizat (studenți ai UMF „Carol Davila” București, dna. doctor de Planning familial Mioara Mihaela Duțu și doamnele psihoterapeut Andreea Lațiu și Claudia Bălteanu) în cadrul a 2 școli pilot: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”.

Când vine vorba de educație sexuală, părerile sunt împărțite, însă problema rămâne aceeași. Copiii nu sunt informați la timp sau informațiile pe care le primesc nu sunt corecte sau complete. Este considerat un subiect taboo și nu oricine are experiența și cunoștințele necesare pentru a îi educa pe tineri și a-i ajuta să se pregătească psihic pentru trecerea la viața adultă. Proiectul SOS Educație Sexuală, finanțat la a doua ediție a Cercului Donatorilor Vâlceni. Studenți din cadrul UMFCD au dezbătut cu tinerii despre sănătatea reproducerii, cadre medicale au vorbit despre boli cu transmitere sexuală și igienă, iar psihologi au prezentat alte teme, precum identitatea sexuală și relațiile interumane.

Asociația Gutenberg Jugendverein din Râmnicu Vâlcea desfășoară proiecte educaționale și sociale încă din 2018, susținând cursuri de limba germană pentru copiii grupelor mari din cadrul grădinițelor, dar și realizând parteneriate cu diferite asociații și instituții printre care se numără și Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea, ce au avut ca scop strângerea de fonduri pentru a ajuta cauze sociale din Vâlcea.

Ideea pe care o propunem provine, la fel ca și celelalte, dintr-o nevoie a societății, pe care am sesizat-o mai ales în rândul grupului țintă, al elevilor cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, neinformați cu privire la educația sexuală. Ideea întrunește atât o nevoie educațională cât și una socială, asociația fiind familiarizată cu proiecte de acest gen.” ne spune unul dintre reprezentanții asociației.

Gabriela Solomon

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.