fbpx
tonomatul de bomoane

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF), Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în 13 comunități din România, iar Vâlcea se alătură acum.

Prin Științescu se finanțează târguri de științe, cluburi de științe și experimente, materiale didactice sau participarea la cursuri de formare prin metode inovative, programe educaționale nonformale, echipamente educaționale etc. Dincolo de aceste aspecte practice, unul dintre obiectivele pe termen lung ale programului este de a reforma sistemul public de învățământ prin învățarea științelor în mod aplicat, interdisciplinar, utilizând soluții educaționale inovative, și nu arid, prin predarea strict din manual.

Ce fel de proiecte finanțăm

Proiecte ce folosesc tehnologii precum Internet of Things (IoT), Arduino, RaspberryPi, Inteligență Artificială (AI), aplicații mobile

Activități de tipul “do-it-yourself” în domenii cum ar fi electronică, robotică, printare 3D

Proiecte educaționale bazate pe conceptul Smart City (Smart Mobility, Smart Buildings, Smart Homes, Smart Citizens)

Aplicații practice și experimente inedite care ilustrează conceptele teoretice din știință

Spații educaționale (hub-uri, spații tip makerspace, cluburi etc.)

Evenimente care promovează educația pentru științe și tehnologie

Ești interesat să afli mai multe despre acest proiect?