fbpx

Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România dau startul la programul național de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” în 5 orașe din țară, printre care și Craiova. Aflat la ediția a III-a, programul național oferă finanțări nerambursabile în valoare totală de 1.225.000 lei și mentorare celor mai bune soluții la provocări de mediu și educație.

În plan local, programul este coordonat prin Fundația Comunitară Vâlcea, care va aloca 245.000 lei, oferiți de către Lidl România pentru granturi care pot fi obținute pe bază de concurs de proiecte. Sunt eligibile pentru finanțare proiectele organizațiilor non-guvernamentale, neafiliate politic, grupurilor de inițiativă și instituțiilor de învățământ (grădinițe, școli, centre educaționale) prin asociațiile de părinți/profesori sau grupuri de inițiativă din aceste instituții. 

Direcțiile de intervenție locală ale programului la Craiova au fost stabilite participativ în urma dialogului cu administrația locală și societatea civilă. Pornind de la oportunitățile și provocările locale identificate în urma unei documentări ample, Fundația Comunitară Vâlcea a stabilit educația și mediul ca direcții principale de implementare pentru proiectele ce vor fi finanțate prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.

Fundația Comunitară Vâlcea este în căutare de proiecte care pun accent pe dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor, adulților și grupurilor vulnerabile, care îi vor ajuta să se adapteze unei societăți în plină schimbare, echipându-i, totodată, cu un mod de gândire creativ, orientat către soluții. Inițiative precum amenajarea spațiilor comunitare de joacă și învățare, ateliere de eco-școală, reciclarea selectivă, amenajarea de spații verzi și multe alte idei pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării.

Inițiativa programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” vine ca un răspuns la nevoile reale ale comunității și este o măsură prin care Lidl România și Federația Fundațiile Comunitare din România își propun să sprijine acțiuni relevante, cu impact pe termen lung.  În primele 2 ediții programul desfășurat simultan în alte 11 orașe din țară a finanțat 84 de inițiative locale cu o mobilizare impresionantă. Mii de acțiuni civice și ore de voluntariat, și zeci de mii de cetățeni impactați direct sau indirect, sunt doar câteva din rezultatele concrete ale edițiilor anterioare.

„Ultimii doi ani ne-au arătat că suntem foarte conectați cu planeta și că orice dezechilibru ne afectează direct. De aceea, e important să acționăm <> pe domeniile mediu și educație pentru mediu. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități va potența dorința de schimbare și implicare a craiovenilor și noi ne bucurăm să îi sprijinim în activarea de soluții civice noi și relevante”

Gabriela Solomon, Manager de proiect - Fundația Comunitară Vâlcea.

Ești interesat să afli mai multe despre acest proiect?