Program Vâlcea Forest Run 2019

Predare Kituri de participare

Kiturile de participare pentru alergătorii cu domiciliul în Ramnicu Valcea, inclusiv cele pentru copii, se ridică vineri, 04.10.2019, în intervalul orar: 17.00 – 19.00, la Youth Hub.

Alergătorii din afara orașului pot ridica kiturile de participare de la Secretariat (Muzeul Satului Valcean, Bujoreni) în ziua evenimentului, 05.10.2019, în intervalul orar:

• 08:30 – 09:30, pentru toate cursele;

Ridicarea kitului se poate face doar pe baza unui document de identitate valid și a declarației pe propria răspundere. Pentru alergătorii minori se va prezenta acordul părintelui/tutorelui legal.

Numere concurs

E foarte important să porți numărul de concurs pe care îl primești în kitul de participare. Pe spatele acestuia este atașat cipul de cronometrare.  Te rugăm să nu dezlipești cip-ul pentru că locul tău în clasament este determinat cu ajutorul său. Numărul se poartă în față, pe tricou, pantalon sau șort.

Transferarea numărului de concurs către o altă persoană nu este permisă, atrăgând după sine descalificarea.

Start curse

START ora 11.00:

– Semimaraton 21 km, categorii:

•           18-29 ani masculin, 18-29 feminin

•           30-39 masculin, 30-39 feminin

•           40-49 masculin, 40-49 feminin

•           50+ masculin, 50+ feminin

– Cursa DIANA 10 km si Cursa Faurecia 5 km, categorii:

•           16-25 ani masculin; 16-25 ani feminin

•           26-45 ani masculin; 26-45 ani feminin

•           46 ani + masculin; 46 ani + feminin

START ora 11.30:

– Cursa de orientare: Traseul Familia 5-13 ani (echipa formata dintr-un un copil 5-13 ani si un adult);

– Cursa de orientare: Traseul OPEN feminin ( 14 ani +, individual)

– Cursa de orientare: Traseul OPEN masculin (14 ani +, individual)

NOTA:- Traseele de orientare vor avea lungimi între 1,2 km si 3 km.

Trasee și detalii curse

Startul tuturor curselor se dă din incinta Muzeului Satului Valcean.

Hartile traseelor de alergare in padure si detaliile legate de harti si diferenta de nivel se găsesc accesând linkul: https://fundatiacomunitaravalcea.ro/trasee/

Traseele sunt marcate corespunzător, astfel încât să te orientezi ușor. Te rugăm sa fii atent/ă la marcaje și la indicațiile voluntarilor și să urmezi traseul cursei tale.

Pentru sectiunea de ORIENTARE SPORTIVA am pregatit trasee pentru toate varstele, atat pentru cei care vor incerca pentru prima data sportul cu harta, cat si pentru sportivii de performanta. La start fiecare participant (individual sau echipa, in functie de categorie) primeste o harta pe care este desenat traseul de orientare, pe care trebuie sa il parcurga.

Traseul este format din mai multe posturi de control (difera numarul in functie de categorie), pe care participantul trebuie sa le gasesca in teren. Traseul de concurs este in mare parte pe poteci in padure, in poieni si pe drumuri forestiere. Traseele de orientare vor avea lungimi între 1,2 km si 3 km.

Puncte de revitalizare

Punctele de hidratare/revitalizare vor fi organizate pe parcursul traseelor.

Acestea vor fi dotate cu apă și fructe.

Te încurajăm să bei apă și să consumi fructe în măsura în care simți nevoia să faci acest lucru.

Depozitare obiecte personale

La fata locului nu vor exista vestiare. Bagajele vor putea fi depozitate intr-un loc supravegheat de voluntari. Organizatorul nu isi asuma raspunderea pentru pierderea, furtul sau distrugerea/deteriorarea bunurilor personale ale concurentilor. Se recomanda a NU se lasa bunuri de valoare in bagaje, pentru a evita incidentele neplacute.

Program Valcea Forest Run:

SAMBATA, 05 octombrie 2019

8:30-09:30 Ridicare Kit-uri si completare Declaratie pe propria raspundere (Muzeul Satului, zona Secretariat)

10:30 – Sedinta tehnica

10:40 – Incalzirea oficiala

11:00 – Startul pentru Alergare in Padure

11:30 – Primul start pentru Orientare

13:00 – Premiere Cursa Copiilor/ Orientare

13:30 Atelier Olarit pt copii

13:30 Yoga for Kids

14:00 – Premiere Cros (5km si 10km)

14:20 – Delicii Culinare

15:00 – Premiere Semimaraton

Premii
Pentru cursele de Alergare in Padure se vor acorda primilor 3 clasati/categorie diplome si produse/vouchere oferite de sponsori.

Toti participantii vor primi medalie de «Finisher» la intoarcerea de pe traseu.

Toti copiii inscrisi la cursa de Orientare Familie pana in data de 29.09.2019 vor fi premiati.

Clasamentul final pe categorii va fi disponibil ulterior pe website-ul www.fundatiacomunitaravalcea.ro

Informații generale privind competiția

Traseele de alergare se vor desfasura pe poteci si drumuri forestiere, prin padure sau prin poienile din Valea Bujoreanca, Zona Trundin si Zona Fundatura. Va exista si o mica portiune pe drum asfaltat. Traseele vor fi marcate si supravegheate de catre arbitri responsabili pentru parcurgerea traseului in totalitate de catre toti competitorii.
Regulamentul este disponibil on-line pe pagina de facebook a evenimentului, pe site-ul www.fundatiacomunitaravalcea.ro precum şi la locul de desfăşurare al evenimentului. – https://fundatiacomunitaravalcea.ro/regulamentul-vfr/
Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin Regulament. In ceea ce ii priveste pe participantii minori, aceasta declaratie va fi semnata de catre unul dintre parinti/tutore. Prezentarea unui act de identitate este obligatorie
Participarea la concurs se face cu echipament propriu. Organizatorii recomanda un echipament adecvat conditiilor meteorologice si de teren: incaltaminte sport – de preferat pantofi pentru alergarea montana (cu talpa aderenta/antiderapanta), imbracaminte sport, adecvata (in caz de ploaie o jacheta impermeabila), impreuna cu numarul de concurs care va fi ridicat de la organizator.