fbpx

Lansarea Științescu Vâlcea 1.0

Marți, 15 februarie, Fundaţia Comunitară Vâlcea a lansat prima ediție a Fondului Științescu Vâlcea. Cei interesaţi îşi pot înscrie proiectul până la data de 15 martie 2022, ora 23:59, prin completarea formularului disponibil pe pagina web a programului Științescu Vâlcea: https://valcea.stiintescu.ro/.

Eşti pasionat de STE@M (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică)? Eşti profesor şi doreşti o finanţare pentru a dezvolta proiecte care îi fac pe elevi să îndrăgească domeniile STE@M? Eşti elev, ai un proiect interesant şi vrei să îl implementezi?  Intră pe www.valcea.stiintescu.ro și citește mai multe despre Fondul Științescu Vâlcea 1.0.

Prin acest fond, Ştiinţescu oferă oportunitatea mentorilor pasionați de științe şi tehnologie să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani. Științescu se bucură de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară, colaborativă și aplicată a științelor.

Bugetul inițial al fondului este de 85.800 RON, urmând să fie modificat în funcție de cât de multe proiecte sunt finaliste și de câți susținători se alătură.

În perioada înscrierilor, potenţialii aplicanţi pot beneficia la cerere de sesiuni online de consultare şi mentorat în vederea întocmirii aplicaţiilor.

Un juriu dedicat şi pasionat la rândul lui de ştiinţe şi tehnologie va selecta proiectele cele mai merituoase pentru a fi finanțate.

Ne dorim să avem cât mai multe proiecte, ne dorim să ajungă vestea la cât mai mulți potențiali aplicanți, astfel am pornit la drum cu Caravana Științescu. Am încheiat parteneriate cu școli din județ și i-am vizitat pentru a le povesti cât de cool este Științescu și câtă nevoie este de astfel de proiecte pentru ca noile generații să se dezvolte armonios în aceasta lume din ce în ce mai digitală. Am ajuns cu caravana la Drăgășani, Horezu, Brezoi și la Rm. Vâlcea. De asemenea, am intrat live în întâlnirile cu directorii organizate de Inspectoratul Școlar Județean și am ajuns la Televiziunea VTV, la emisiunea Matinal Vtv cu Roxana Croitoru.

Ştiinţescu Vâlcea investeşte în iniţiative educaţionale care fac domeniile STE@M mai atractive pentru elevi. Credem că este nevoie ca educația STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte, matematică) în școli, precum și în afara lor, să fie centrată pe stimularea curiozității, creativității și a imaginației și ne dorim să ajungem la câți mai mulți copii și tineri din județ.”, a declarat Oana Mesea, Director Executiv al Fundației Comunitare Vâlcea.

Programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea, susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR, cu sprijinul: Romanian-American Foundation, SuperMercato, Medisim Plus, Nurvil, Klass, Emigab, PSS Prosoft Solutions.

Mai multe detalii:

Persoană de contact:

Gabriela Solomon,

Telefon: 0745 499 371

E-mail: gabriela@fundatiacomunitaravalcea.ro, stiintescu@fundatiacomunitaravalcea.ro

Gabriela Solomon

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.