fbpx
Pentru că vedem zi de zi efectele împrietenirii copiilor cu educația STEM în proiectele Fondul Științescu Vâlcea, vara asta continuăm promovarea acestui concept în județ, cu o finanțare de la Consiliul Judeţean Vâlcea!
 
➡️ Este vorba despre “Caravana STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică)“ prin care oferim copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani din mediul rural și urban mic ateliere de robotică și programare, experimente, învățare cu Lego în perioada august – decembrie 2022.
 
➡️ Urmează 20 de ateliere cu elevi în 10 localități din județul Vâlcea, o conferință pentru profesori și un târg de științe județean, toate menite să cultive pasiunea copiilor și tinerilor pentru domenii STEAM, într-un mod creativ, prietenos și util și să contribuie la dezvoltarea și diversificarea acestui tip de educație în școli și în cât mai multe contexte din comunitate.
 
Valoarea totală a proiectului este de 33450 RON, dintre care 28550 RON contribuția Consiliului Județean Vâlcea, bani care vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente (kituri LEGO și kituri de experimente, ochelari VR, tablete), pentru organizarea atelierelor și a târgului de științe.