fbpx

Fondul de burse este un tip de program de sprijin pentru continuarea studiilor, creat pentru elevii proveniți din familii defavorizate. Fără acordarea sprijinului potrivit, elevii pot recurge la abandonul școlar, fenomen aflat într-o creștere îngrijorătoare în România. Printre elevii din familii defavorizate se găsesc tineri capabili de performanțe, care au nevoie de susținere pentru a le atinge.

Fondul de burse Mitică Crăciunescu

Am creionat împreună cu Fundația Mitică Crăciunescu fondul de burse cu același nume, cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă a judeţului Vâlcea prin susţinerea performanţei şi acordarea de suport pentru formarea tinerilor. Susţinem elevii cărora vrem să le oferim un start bun în viaţă şi şansa de a-şi împlini potenţialul.

10 tineri din familii cu venituri reduse (categoria Suport) vor fi sprijiniți în anul școlar 2021-2022 cu 250 de lei pe lună pentru continuarea studiilor și 20 de tineri cu performanțe deosebite (categoria Performanță) vor fi sprijiniți pentru a continua să exceleze în domeniile lor.

Juriul a citit în perioada de înscriere cele peste 100 de eseuri și a fost impresionat de poveștile din spatele fiecărui dosar. Cele pentru bursa “Suport” sunt un jurnal al rezilienței, iar cele pentru bursa “Performanță” sunt un jurnal al autodepășirii. Am citit despre tineri care nu au renunțat la cursa de atletism, deși fuseseră accidentați în timpul concursului, despre tineri care își dedică tot timpul roboților sau care fac matematică cu copii mai mici. Am citit despre părinți sau bunici aflați veșnic între ciocan și nicovală, care cumpănesc seară de seară dacă au cu ce să trimită copiii la școală.

Bursă Alex Șerban

Alex Șerban a obținut în iulie 2021 media 10 la Bacalaureat, o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică și a fost acceptat la 7 universități de top din Europa și alte câteva din State. În cei 12 ani de școală a participat la peste 200 de olimpiade și concursuri, e pasionat de istorie, fotbal și fusese ales să reprezinte România la Global Young Leaders Conference 2020.

A ales să își continue studiile la Ecole Polytechnique (Paris), unde taxa de școlarizare este 12500 Euro/an, iar căminul, mâncarea și alte cheltuieli sunt aprox. 12000 Euro/an. Părinții l-au sprijinit în cei patru ani la ICHB (matematică avansat) și vor continua să îl susțină și în Franța, deși taxele de școlarizare depășesc bugetul familiei.

Împreună cu Fundația Alex Tache și alți contribuitori locali vrem să îl ajutăm pe Alex să își îndeplinească visul și să devină un matematician de succes! Dacă puteți să contribuiți financiar la acest vis, ne puteți contacta.

Busă Gabriel Voicu

Gabriel Voicu are deja o carieră sportivă de elită. A fost elev al Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, profil sportiv, iar acum este student și îşi cultivă pasiunea pentru atletism de la vârsta de 10 ani.

Are în palmares numeroase premii naționale și internaționale (campion național, campion balcanic) și o participare la Jocurile Olimpice pentru Juniori în 2019 la Buenos Aires.

Pentru a-i susține eforturile și a prelua o parte din presiunea financiară existentă asupra familiei, Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară i-a oferit lui Gabriel o bursă lunară, iar banii au fost folosiți pentru echipament, alimentație corespunzătoare, deplasări și alte lucruri necesare. 

Gabriel continuă să reprezinte România și să urce tot mai des pe podiumul campionilor mondiali și olimpici.