Despre noi

Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară.

Suntem o echipă formată din tineri profesioniști, care au revenit acasă pentru a contribui la dezvoltarea locală, pentru a crea un spațiu care să răspundă  nevoilor comunității și să arate că „se poate”! Ne-am înființat în urma a 18 luni de muncă, pornind pe un drum frumos dar plin de provocări, pe care l-am rezuma cam așa: ne-am format ca grup de iniţiativă, am organizat 4 evenimente de fundraising proprii, 8 evenimente în parteneriat cu alte organizaţii, 5 campanii pe Galantom şi una la Maratonul Sibiului, 4 întâlniri cu comunitatea vâlceană din Bucureşti şi Sibiu.

În urma acestui proces am reușit să strângem mai mult de jumătate din fondurile necesare înființării, și, mai  mult decât atât, am găsit oameni care au crezut în noi și care ne-au susținut.

Ne propune să restabilim încrederea și cooperarea dintre toate rotițele comunității vâlcene, să oferim resurse, să inspirăm și să-i mobilizăm pe cei din jurul nostru: ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea comunității vâlcene.

Printre proiectele finanțate:

• “Sunshine – o şcoală de vară non-formală” pe durata vacanţei de vară pentru 50 de copii şi tineri din orașul Berbești.

• Aventuri Culinare în Vatra lui Bălcescu, implică descoperirea unor produse culinare țărănești, care ar putea deveni representative pentru Valea Topologului. Anul acesta își propune să aducă 100 de invitați pentru acest eveniment gastronomic, dar și pentru promovarea zonei și a obiectivelor existente.

• Asociația de-a Arhitectura, prin echipa de voluntari de la Vâlcea, pregăteste Aripi în Viitor pentru cei 20 de copii ai Casei Pinocchio din Băbeni.

• Sănătate pentru comunitate, este proiectul Grupului de Inițiativă cu același nume care s-a organizat în jurul unui medic și a prietenilor săi care au înțeles implicațiile pe care bolile cardiovasculare si diabetul le au nu numai asupra pacienților, dar și asupra familiilor lor și comunității căreia îi aparțin.

Proiectul își propune să ajute comunitatea să conștientizeze aceste aspecte și să găsească în interior resurse pentru a le diminua impactul negativ și a crește coerența comunității locale în general. Astfel, proiectul include 2 întâlniri cu un număr de minim 30 participanți fiecare, pacienți diagnosticați cu hipertensiune, diabet, AVC și membri ai familiilor acestora, ca și membri ai administrației locale.

• Asociatia Culturala Mostenitorii a organizat 16 – 18 august 2019 festivalul “Zestrea Vaideenilor“, un eveniment menit sa promoveze valorile comunei Vaideeni si sa atraga turiștii dornici că descopere mâncăruri, tradiții, meșteșuguri, obiceiuri, locuri și oameni noi.

• Membrii Asociației de tineret Gutenberg Jugendverein Râmnicu Vâlcea își propun să introducă la nivel local educația sexuală, prin susținerea unor sesiuni de informare de către un personal avizat și a unor ateliere privind aspectele unei vieți sexuale sănătoase. Astfel, adolescentii care vor participa vor sti cum să reacționeze când cineva încearcă să le invadeze spațiul intim sau în cazul unui eventual abuz si cum să își respecte și sa isi protejeze corpul.

Ne dorim în continuare să susținem astfel de proiecte și o putem face și cu ajutorul vostru. Împreună pentru județul Vâlcea.