Act to change the future

Provocarea

Oferim copiilor o perspectivă sănătoasă asupra modului în care trebuie să acționeze pe plan local pentru o comunitate echilibrată și sustenabilă. Creăm o curriculă educațională complementară celei de bază, având scopul de a determina copiii să acționeze responsabil.

Cine?

Youth for European Society - YES

Pentru cine?

40 de elevi din 2 școli din Municipiul Craiova

Când?

Februarie – iulie 2022

de_ce_img

De ce?

Prin “Pactul Ecologic European – Green Deal”, UE își propune să devină primul continent neutru din punctul de vedere climatic până în anul 2050. Românii pierd 8 luni din viață din cauza poluării. Estimările arată că temperatura medie globală a crescut în ultimii 100 de ani cu 1 – 1,5 grade celsius. Anul 2050 este în special al tinerilor de astăzi. Educarea copiilor este cheia schimbării necesare în modul în care poți să te ocupi de energie, apă, alimente, plastic și alte materiale ce țin de cadrul general al evenimentelor.

 
cum_img

Cum?

Livrarea în mediul de învățare non-formal a 4 module interactive pentru elevi, care să le dezvolte spriritul civic și proactivitatea: – eficientă energetică – curs interactiv despre modul în care putem reduce costurile energetice acasă și la școală; – ecologie și reciclare – curs interactiv despre impactul omului asupra mediului înconjurător și modul în care putem recicla materialele din jurul nostru; – stil de viață sănătos – curs interactiv despre importanța unei conduite în ceea ce înseamnă alimentația; – sustenabilitate – curs interactiv despre importanța dezvoltării durabile. Pentru a pune în practică informațiile dobândite, elevii vor dezvolta planuri de eficiență energetică și colectare selectivă pentru școala lor, iar câștigătorii vor primii un sistem fotovoltaic pentru școala pe care o reprezintă. Astfel, școala va produce anual ~6500 kWh de energie verde și va reduce emisiile de CO2 cu ~ 2.000 kg/an.

impreuna_cu_img

Împreună cu?

2 școli din Municipiul Craiova; Organizația de tineret AIESEC Craiova; Programul de tineret Future Energy Leaders (FEL) România; Echipa de implementare a proiectului este formată din membri cu o experiență de peste 13 ani în activități de voluntariat, metode de învățare non-formală pentru tineri, experți în domeniul energiei, eficienței energetice și sustenabilității.

Inițiativa în cifre

Suma

49.705 lei

Beneficiarii

40 elevi implicați direct + elevii și cadrele didicatice din școala care va câștiga competiția “Eco-Școala”.

Membri echipă

14 persoane cu rol de management de proiect, specialiști tehnici, traineri și mentori pentru elevi.

Gabriela Solomon

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.